Den gode dialogen – hvorfor ha arkitekt med i prosessen.

Er du en av de som tenker å bygge drømmehuset, eller kanskje har du planer om å gjøre en ombygging? Les våre tips til hvorfor du burde velge å ta med arkitekten i hele prosessen.

  • Arkitekter har et spesielt godt øye for effektive planløsninger og har kompetanse til å sette sammen alle dine behov og ønsker. Et trent arkitekt-øye vil også ha mange gode innspill til tilpasning av bygget i terrenget og vil kunne stille en del kontrollspørsmål til prioriteringene i byggeprosessen.
  • For den som bygger (byggherre / tiltakshaver) kan det være veldig bra å ha med en samtalepartner som vet hvordan dette til slutt bør bli. Det er en støtte i prosessen der det må tas beslutninger hele tiden. Arkitekter flest mener at det er en forutsetning for at resultatet skal bli bra.
  • I forkant av møtet med arkitekt og byggherre kan det være greit å tenke gjennom hva man liker og ikke liker. Skal man først bygge drømmehuset, vil dette være en stor kostnad for deg, da må man sikre at sluttresultatet blir noe man virkelig liker. Når arkitekter kun er med i startfasen, skjer det ofte at kostnadsrammen utfordres.
  • Den store husdrømmen kan fort være kostbar, en arkitekt hjelper deg å holde de økonomiske rammene, slik at drømmen ikke må legges på is. Mange tror nok at det å ansette en arkitekt til å bistå kan være kostbart, men det er ofte den dårlige planleggingen som til slutt ødelegger de økonomiske rammene.
  • Det alltid viktig å ha et realistisk syn på hva man kan få lov til. Her vil både naboer og kommune spille inn og kunne ha avgjørende synspunkter.
  • Å bygge drømmeboligen er en krevende prosess og kan ta lang tid. Hold hodet kaldt og bruk både arkitekt og byggherre godt for å avklare hvilke ønsker dere har for boligen.

Hos oss på Casa Consult har vi lang erfaring og kjenner godt til hvordan hus er bygget de siste 40-50 årene. Denne kompetansen vil være viktig når man skal bygge bolig eller gjøre endringer på en eksisterende boligen. Vi anser oss selv å være spesielt gode på ombygg, tilbygg og tilpasning av dagens behov.

 

Har du behov for en konsultasjon eller har andre spørsmål?

Sende oss en melding! Vi er tilgjengelige både pr. e-post og telefon.


Stig Bjørnbakk
stig@casaconsult.no
Tlf: 959 96 759